Přeskočit na obsah

Multifunkční routery AVM FRITZ!Box vítězí v hodnocení kvality

Německá společnost  AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro širokopásmový přístup k Internetu, WLAN, hlas, video a IPTV. Jedná se především o zařízení řady FRITZ!Box, která poskytují širokou škálu funkcí pro hlasovou i datovou komunikaci a multimédia v HD kvalitě.

Špičková kvalita zařízení AVM FRITZ!Box byla opět potvrzena v letošním hodnocení německého spotřebitelského magazínu Stiftung Warentest, kde produkt AVM FRITZ!Box 7590 s velkým náskokem zvítězil v kategorii routerů pro DSL a CATV připojení. Získal rating „very good“, který byl v historii těchto testů udělen routeru poprvé. Velmi příznivé hodnocení obdržela rovněž zařízení FRITZ!Box 7530 a FRITZ!Box 6591 Cable.

V modelu AVM FRITZ!Box 7590 jsou implementovány nejmodernější technologie pro vysokorychlostní DSL Internet, což umožňuje dosáhnout maximální přenosovou rychlost až 300 Mbit/s downstream a 50 Mbit/s upstream.

Mimo zmíněné vysokorychlostní DSL konektivity je součástí AVM FRITZ!Box 7590 rovněž pokročilé řešení pro lokální bezdrátovou síť, které zahrnuje nemodernější dostupné technologie. Uživatelé mají k dispozici Wi-Fi 4 x 4 dual-band Wireless AC + N s Multi-User MIMO s přenosovými rychlostmi až 1.733 Mbit/s + 800 Mbit/s. Samozřejmostí je i zpětná kompatibilita se staršími Wi-Fi standardy. Pro klasickou lokální síť Ethernet přes kabely jsou dále k dispozici čtyři gigabit LAN porty a rychlé připojení periferií umožňuje USB 3.0 port. Nechybí ani funkce pro vysoce kvalitní telefonii (IP, analog, ISDN) s podporou bezdrátových přístrojů DECT.

Kvalita AVM FRITZ!Box 7590 byla oceněna již v loňském hodnocení routerů, kterého se zúčastnilo více než sto redaktorů odborných IT magazínů z devíti evropských zemí. Produkt zde získal prestižní ocenění „European Hardware Award 2019“ a byl tak ve své kategorii zvolen nejlepším routerem na trhu.

Velkou předností všech produktů AVM je jejich snadná použitelnost díky jednoduché instalaci a konfiguraci. Tyto vlastnosti jsou založeny na přehledném a komfortním uživatelském rozhraní, které poskytuje operační systém FRITZ!OS. Díky tomu mohou i málo zkušení uživatelé z řad domácností a menších firem bez problémů využívat všechny dostupné funkční možnosti zařízení AVM.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm

Kontakt: Gesto Communications, tel: (+420) 271 735 344, 271 731 481, 267 310 034, sales@gestocomm.cz, Korunní 106, 101 00 Praha 10,

www.gestocomm.cz