Přeskočit na obsah

Zařiďte si moderní multimediální domácnost s AVM FRITZ!Box

Společnost AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro vysokorychlostní přístup k Internetu, bezdrátový přenos dat, hlas, video a IPTV. Nosnými produkty AVM jsou zařízení pro rychlý přístup k Internetu řady FRITZ!Box, která poskytují rovněž celou řadu doplňkových funkcí pro multimédia a hlasovou komunikaci.

Multifunkční routery AVM FRITZ!Box tak kromě zajištění přístupu k internetu poskytují rovněž pokročilé funkce pro distribuci a sdílení multimediálního obsahu. To mimo jiné zahrnuje i podporu moderní technologie SAT>IP, která posouvá satelitní TV do digitálního světa.

Jak už název napovídá, technologie SAT>IP konvertuje signál ze satelitní TV na IP, tak aby se dal přenášet v rámci lokální počítačové sítě. Toto řešení v principu funguje pro jakýkoliv zdroj digitálního TV signálu včetně DVB-C.

Praktickou implementaci nabízí modely FRITZ!Box 6490 Cable a FRITZ!Box 6590 Cable, které umí alokovat TV kanály do do domácí sítě, takže jsou dostupné pro všechna připojená zařízení prostřednictvím integrovaného FRITZ!Box media serveru. K zobrazení vysílání lze použít například VLC player nebo aplikaci FRITZ!App TV. Se software FRITZ!OS 7 může FRITZ!Box navíc vytvořit další SAT>IP server, k němuž lze připojit klasická TV zařízení podporující příslušný standard.

Nezbytnou podmínkou pro přenos multimédií v dostatečné kvalitě je špičkové řešení pro lokální bezdrátovou síť, které zahrnuje nemodernější dostupné technologie pro vysoké přenosové rychlosti. U posledních modelů AVM FRITZ!Box mají uživatelé k dispozici Wi-Fi 4 x 4 dual-band Wireless AC + N s Multi-User MIMO s přenosovými rychlostmi až 1.733 Mbit/s + 800 Mbit/s. Samozřejmě nechybí ani zpětná kompatibilita se staršími Wi-Fi standardy.

Za pozornost stojí rovněž bohaté funkce pro vysoce kvalitní telefonii (IP, analog, ISDN) s podporou bezdrátových přístrojů DECT. Jako koncové zařízení slouží multifunkční telefonní přístroj AVM FRITZ!Fon, který v sobě kombinuje DECT telefon s rozšířením CAT-iq pro HD telefonii pro komfortní integraci telefonních a internetových služeb.

Velkou výhodou všech produktů AVM je jejich snadná použitelnost díky jednoduché instalaci a konfiguraci. Tyto vlastnosti jsou založeny na přehledném a komfortním uživatelském rozhraní, které poskytuje operační systém FRITZ!OS. Díky tomu mohou i málo zkušení uživatelé z řad domácností a menších firem bez problémů využívat všechny dostupné funkční možnosti zařízení AVM.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm

Kontakt: Gesto Communications, tel: (+420) 271 735 344, 271 731 481, 267 310 034, sales@gestocomm.cz, Korunní 106, 101 00 Praha 10,

www.gestocomm.cz