Přeskočit na obsah

AVM FRITZ!Box nabízí gigabitové připojení po optice

Německá společnost AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro širokopásmový přístup k Internetu, bezdrátový přenos dat, hlas, video a IPTV. Nosnými produkty AVM jsou zařízení řady FRITZ!Box, která poskytují širokou škálu funkcí pro hlasovou i datovou komunikaci a multimédia v HD kvalitě.

V současné době uvádí společnost AVM na trh dva multifunkční routery FRITZ!Box, které využívají přípojení optických vláknech. Jedná se o produkt AVM FRITZ!Box 5491 určený pro optické přípojky typu FTTH GPON (Gigabit Passive Optical Network) a dále pak FRITZ!Box 5490 určený pro point-to-point FTTH AON (Active Optical Network).

Připojení s využitím optických vláken poskytuje potenciálně nejvyšší přenosové rychlosti, takže obě zařízení mohou uživatelům zprostředkovat vysokorychlostní konektivitu až 1 Gbit/s v závislosti na aktuální nabídce daného poskytovatele Internetu.

Nezbytným doplňkem AVM FRITZ!Box je špičkové řešení pro lokální bezdrátovou síť, které zahrnuje nemodernější dostupné technologie pro vysoké přenosové rychlosti. Uživatelé tak mají k dispozici připojení Wi-Fi dual-band Wireless AC + N s Multi-User MIMO s přenosovými rychlostmi až 1300 Mbit/s (5 GHz) + 450 Mbit/s (2.4 GHz). Samozřejmě nechybí ani zpětná kompatibilita se staršími Wi-Fi standardy.

Všechny produkty AVM FRITZ!Box nabízí rovněž bohaté funkce pro vysoce kvalitní telefonii (IP, analog, ISDN) s podporou bezdrátových přístrojů DECT. Jako koncové zařízení slouží multifunkční telefonní přístroj AVM FRITZ!Fon, který v sobě kombinuje DECT telefon s rozšířením CAT-iq pro HD telefonii pro komfortní integraci telefonních a internetových služeb.

Hlavní předností všech produktů AVM je jejich snadná použitelnost díky jednoduché instalaci a konfiguraci. Tyto vlastnosti jsou založeny na přehledném a komfortním uživatelském rozhraní, které poskytuje operační systém FRITZ!OS. Díky tomu mohou i málo zkušení uživatelé z řad domácností a menších firem bez problémů využívat všechny dostupné funkční možnosti zařízení AVM.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm

Kontakt: Gesto Communications, tel: (+420) 271 735 344, 271 731 481, 267 310 034, sales@gestocomm.cz, Korunní 106, 101 00 Praha 10,

www.gestocomm.cz